به گزارش آینده روشن، جهانی شدن یکی از مسائل مهم جهان امروز است که بسیاری از اندیشمندان درباره آن دست به قلم بردهاند.
جهانی شدن ابعاد و جنبههای مختلفی دارد که به موجب آن برداشتهای مختلف و تعاریف متعددی نسبت به این مسئله ارایه شده است و دانشوران و اندیشمندان درباره شکلگیری این پدیده اختلاف نظر دارند.
نویسنده کتاب، در پیشگفتار ضمن بیان نکات فوق اشاره میکند: «برخی بر این باورند که این پدیده بر اثر پیشرفت فنآوری ارتباطات، فشردگی مکان و زمان و آگاهی مردم نسبت به امور جهانی به وجود آمده است.»
وی میافزاید: «برخی دیگر بر این باورند که جهانی شدن از طرف استعمارگران و سرمایهداران تیوریزه شده که امریکا در رأس آن قرار گرفته است.»
«گروهی از اندیشمندان بر این باورند که جهانی شدن یک پدیده گریزناپذیر است که نمیتواند یک پروسه یا پروژه تلقی شود و تبلیغاتی را به سایر جهان به نفع خود گسترش میدهند.»
«جهانی شدن پدیدهای است که برای مقولات اجتماعی به ویژه دین اسلام یا ادیان دیگر چالشها و فرصتهایی را به وجود آورده است.»
علی اصغر رضوانی پس از بیان این مقدمه، به «دیدگاههای مربوط به جهانی شدن»، «نگرشها به ماهیت جهانی شدن»، «ریشههای تاریخی جهانی شدن» و «نقد مبانی فکری جهانیسازی غرب» میپردازد.
پس از آنکه به «انسانمحوری»، «سکولاریسم» و «حسگرایی و تجربهگرایی» اشاره میکند، «چالشها و فرصتهای جهانی شدن» را برمیشمرد و سپس «جنبههای منفی جهانی شدن» را مورد بررسی قرار میدهد.
در انتهای کتاب، نویسنده بحث جهانی شدن در منابع دینی را پیش میکشد که در آن به دو موضوع «دولت جهانی در قرآن کریم» و «دولت جهانی در روایات» اشاره میکند و سپس «امتیازات طرح اسلام» را برمیشمرد.
«مهدویت و جهانیسازی» نوشته علی اصغر رضوانی را انتشارات مسجد مقدس جمکران در تابستان 87 برای پنجمین بار منتشر کرده است. تعداد صفحات کتاب 48 صفحه و قیمت آن 450 تومان است و در قطع رقعی و در 5000 جلد منتشر شده است.